Folder POH/GGZ/psycholoog

Inleiding:

Het taboe om bij psychische klachten hulp te zoeken is in Nederland gelukkig gebroken. Maar waar vind je vervolgens goede en betaalbare hulp? Steeds meer mensen kunnen de eigen bijdrage niet opbrengen en zien daarom af van het vragen om hulp. De eerstelijnszorg zoals een consult bij de huisarts is vrijgesteld van een eigen bijdrage.

Achtergrond:

De oplossing wordt nu gezocht in het als praktijkondersteuner inhuren van een psychologe of sociaal psychiatrisch verpleegkundige als huisarts. Hierdoor is het mogelijk dat u een psycholoog in de huisartspraktijk bezoekt, dit wordt volledig gedekt door uw basisverzekering, zonder eigen bijdrage. U kunt terecht voor somberheids- en angstklachten, rouwverwerking, relatie-problemen, burn-out ect.

Voor ernstige psyciatrische ziekten zoals bijvoorbeeld een zware depressie, schizofrenie, verslaving of dementie wordt u zoals vanouds naar de tweedelijnszorg zoals geboden door bijvoorbeeld riagg, bouman, molemann, max-ernst, bavo, psyQ verwezen.

Huisarts: zorgt voor de verwijzing en eventuele ondersteunende medicatie

Psycholoog: Per 1 juli  2013 is mevrouw R.Noorda gediplomeerd psychologe bij ons werkzaam op de vrijdagen. Een intake duurt ca 45 minuten een vervolgafspraak ca 30 minuten. Wij verzoeken u dringend op tijd te komen en omwille van u en uw medepatienten ook minimaal 2 dagen te voren te annuleren bij verhindering, zodat er geen onnodige wachttijden ontstaan.

Verwijzing/afspraken: via uw huisarts.

Tot slot

Mocht u naar aanleiding van deze folder nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.